MENU
X

Mette Østgaard Henriksen

Da skabte Gud en bulet kvindemagt

Udgivelsesdato: 01-08-2021 · ISBN: 9788793911154 · Pris: 200,00 kr

UDKOMMER 27. august 2021

Reception d. 27. august, kl 17 på udstillingsstedet KH7, Sydhavnsgade 7, 8000 Aarhus C. Alle er velkomne til arrangementet, hvor forfatteren læser udvalgte tekster op og bogen kan købes til halv pris.

”Da skabte Gud en bulet kvindemagt – anagrammer over verdens skabelse” er en samling af anagrammer over første kapitel af første Mosebog. Mette Østgaard Henriksen har anvendt samtlige 31 anagrammer af første Mosebog og formet nye tekster ved at flytte rundt på bogstaverne.

Samlingen er gavmildt forsynet med et efterord, der beskriver forfatterens tanker om projektet. Efterordet centrerer sig om to temaer. Første tema angår anagrammet og det litterære. Mette Østgaard Henriksen har analyseret anagrammets anatomi, fremlagt sin egen arbejdsmetode og trukket perspektiver til andres arbejder med anagrammer.

Andet tema bevæger sig ind i det private felt og bringer seksualiteten i spil som en underliggende drivkraft for anagrammernes utilpassede tone. Anagrammernes særlige utilpassede tone ses som et oprør mod blandt andet Folkekirkens stillingtagen til homoseksuelle. Og forfatteren rejser centrale spørgsmål som: Er der en grænse for, hvor meget man må gøre grin med Bibelen? Og er der ligestilling i Folkekirken?
Den skæve tone der præger anagrammerne, ligger i forlængelse af forfatterens debutbog fra 2011, den samplede sangbog, Stikkersvin jeg fucker dig. Her var der blot flyttet rundt på hele ord i stedet for bogstaver. I 2014 udgav hun desuden to pixibøger for vokse, Lesbiske eventyr om mænd og Heksehistorier.

Mette Østgaard Henriksen arbejder til daglig som kordegn og administrativ leder for Langenæskirken i Aarhus.

Hent en Præsentation af bogen inklusive bogens forord og et udvalgt anagram (vers 14 fra Skabelsesberetningen).

Læg i kurven
Pris: 200 kr
Bogen blev lagt i kurven