MENU
X

Iben West

hundrede ark [UDSOLGT]

Udgivelsesdato: 30-11-2017 · Pris: 200,00 kr

I forbindelse med kunsttidsskriftet ARKs jubilæum (20 år og 100 numre) har vi produceret bogen hundrede ark, som rummer originalt cut-up materiale fra alle de første 100 numre af ARK. En ‘ark’ er jo en beholder for noget, man synes er værd at bevare, men i modsætning til Noahs ark (hvor der var to af hver) er der i denne papirbåd kun én af hver. Princippet for bogen har nemlig været, at alle numrene skulle være repræsenteret i bogen ved ét originalt ark. Redaktionen har tilbragt mange muntre timer på hovedet i gamle kasser (og down Memory Lane) for at fiske disse ark op fra deres gemmer i møre papkasser i kælderen og kan nu glæde sig over, at lageret fylder lidt mindre end før. Arkene er efterfølgende blevet optaget i sæt, hvorpå bogblokkene er skåret i kvarte, limet og indbundet i lærred. Bogens format (10 x 12,5 cm.) er således præcist det halve af ARKs normale 20 x 25 cm. Selv om indholdet her er fragmenteret, udgør materialet en form for samlet registrant over redaktionens skiftende (og for nogle temaers og papirkvaliteters vedkommende: vedvarende) interesser i perioden 1994-2014.
Den lukkede indbinding stiller læseren over for en af tilværelsens mange enten-eller-valg: Enten bevarer man indbindingen intakt (og mister adgangen til indholdet); eller man sprætter bogen op, så man kan se indholdet (og mister bogobjektet). Vi synes selv at det er et hårdt, men rimeligt valg at byde vores trofaste abonnenter!
Oplaget er begrænset til 300 håndlavede eksemplarer og er skabt i samarbejde med kunstneren Iben West og bogbinder Lars Hedegaard. Dette er altså absolut sidste chance for at erhverve sig stumper og stykker af de ellers udsolgte og uopdrivelige første numre af ARK. Et samler-objekt er født!

Læg i kurven
Pris: 200 kr
Bogen blev lagt i kurven