MENU
X

Johanna Drucker

Diagrammatisk skrift

Udgivelsesdato: 01-04-2021 · Pris: 140,00 kr

Diagrammatisk skrift er en poetisk demonstration af bogformatets evne til at producere mening. En forunderlig tekst folder sig ud på siderne, der ikke bare læses af en læser, men også af teksten selv, som nysgerrigt holder øje med sine egne semantiske og grafiske udfoldelser på papiret. En tør poetisk dramatik udspiller sig for læserens blik: brødtekster i karambolage med umage marginer, noter i nærkontakt med tekstafsnit på afveje, kolonner som søjler i tilsyneladende tomme rum, enkeltsætninger som monologer om deres egne forsvindingspunkter. En tekstvidenskabelig overflod af viden i litterær form.

Den danske udgave er grafisk set 99% (sprog skubber til form) identisk med originaludgaven “Diagrammatic Writing” udgivet i 2014 på forlaget Onomatopee.

Johanna Drucker er forfatter og bogkunstner, kendt for sit arbejde inden for eksperimentel typografi. Hun har udgivet andre bøger og holdt foredrag om emner relateret til bogens historie, samtidskunst, grafisk design og digital æstetik. Johanna er Breslauer-professor i bibliografiske studier ved informationsstudiet ved University of California, Los Angeles.

Oversat og sat af Kamilla Jørgensen.

“… Det er en teoretisk bog, en slags tekstvidenskab (når jeg siger ’en slags’, er det på grund af dens uhyre originale fremtrædelsesform), der i samme nu, i samme synets øjeblik, læses som et kunstværk. Det er imponerende, at det er lykkedes for Kamilla Jørgensen at overføre teksten til dansk, så den bibeholder sin visualitet. Man skal nok være interesseret i typografi og ’bogen som objekt’, men er man det, og har man samtidig en glæde ved konkretisme i videre forstand, er denne bog et must.”

Asger Schnack

Læg i kurven
Pris: 140 kr
Bogen blev lagt i kurven